Technické informace a značky

Co jsou LED velkoplošné obrazovky?

Zde naleznete všeobecné informace, technické informace a informace o námi prodávaných značkách. Načerpejte z níže uvedených textů dostatek informací, které Vám pomohu se orientovat ve světě LED obrazovek, zobrazovačů a poutačů. Neváhejte nás kontaktovat s Vaším požadavkem a my Vám rádi poradíme a provedeme kalkulaci pro Váš projekt. Pokud nechcete čekat můžete pro orientační výpočet velkoplošné LED obrazovky využít náš LED KALKULÁTOR.

Značky LED diod, které jsme schopni do našich zobrazovačů zakomponovat:


EVERLIGHT - naše preferovaná značka - výroba TAIWAN
SILAN - Čínská ekonomická varianta LED
EPISTAR - Čínská velmi ekonomická LED
CREE - značková profesionální LED (Anglie, USA, HONG KONG)
NICHIA - Japonská značková profesionální LEDka

Vývoj velkoplošných obrazovek

Tak jako před několika lety převálcovali ploché obrazovky ty vakuové v našich domácnostech tak začali v těchto letech válcovat LED velkoplošné obrazovky klasické papírové billboardy a co víc LED zobrazovače prorážejí více a více do zábavního průmyslu jako jsou diskotéky, kluby ale také televizní pořady či koncerty. Dnes už si asi žádný choreograf a režisér neumí představit podium s účinkujícími bez pohyblivého živého pozadí a zrovna tak už perspektivní a moderní reklamní agentura nebude investovat do stavby papírového billboardu, kde pro každou změnu reklamy musí celou reklamu vytisknout a nechat znovu nalepit s LED obrazovkou toto uděláte několika kliknutím myši na Vašem počítači notebooku, tabletu a dokonce i chytrém telefonu….

Poskytování informací pomocí našich LED obrazovek zvyšují viditelnost našeho klienta což sebou přináší jedinečné konkurenční výhody pro dosažení většího podílu na trhu. Mezi reklamní výhody patří vizuální propagace značky, produktů a společností, styk s veřejností ve smyslu public relations, zvýšení "viditelnosti" a pronikání na trh, zajištění a rozšíření stávajícího podílu na trhu.

Informovanost = přidaná hodnota, informace přesvědčí a vytváří důvěru, Informace vede k hospodářskému pokroku a růstu, neustále aktualizované informace přímo tam kde jsou vidět.
Rychlé, efektivní a cílené informace, zvyšování flexibility informovanosti a objemu informací. Větší důvěra zákazníků ve Vaše produkty a služby
Optimální využití LED obrazovek pro smysluplné a viditelné zobrazení důležitých a aktuálních informací, reklam a zábavy.

Jak vybrat tu správnou LED obrazovku

Existuje mnoho variant LED obrazovek s různým technickým řešením, které by se dalo rozdělit do dvou skupin a to VENKOVNÍ LED OBRAZOVKY a VNITŘNÍ LED OBRZAZOVKY tyto se pak dají dělit do podskupin podle typu osazených LED diod a to na SMD DIODY a DIP DIODY rozdíl mezi jednotlivými technickými řešeními, výhodami, nevýhodami a kombinací je tak obsáhlý, že nezasvěcený člověk nemůže udělat to správné rozhodnutí při výběru obrazovky.
Pak musí nastoupit zkušený prodejce, který zákazníkovi dle jeho potřeb, aktuální situace a umístnění obrazovky navrhne to správné řešení. Jenže….jak poznáte, že prodejce Vám nabízí to co potřebujete a ne to co chce on prodat?

Nevěřte slepě udaným údajům – papír snese vše a Vaše peněženka potom zaplatí za něco co vlastně vůbec nedostanete.

Pár příkladů z praxe:

Barvy

Všechny LED zobrazovače dokážou zobrazit až 281 trilionů brilantních barev (celkem 65536 stupňů u každé diody tedy 65536 x 65536 x 65536) jenže tento počet barev nejste schopni do obrazovky dodat!
Proto se standardně uvádí počet 16,7 miliony barev (celkem 256 stupňů u každé diody tedy 256 x 256 x 256 jako 24 bit u stolního počítače) případně  68,71 bilionů barev (32bit).
Není tedy v podstatě důležité, jestli v technických informacích k obrazovce bude triliony, biliony či miliony barev, může Vám to jen napovědět o tom, že pokud člověk mluví o milionech barev říká Vám realitu, člověk s trilionu žije v teorii.

Svítivost

Pro Vás jeden z nejdůležitějších údajů. Obrazovka pro interiér si lehce vystačí s parametrem 1500cd/m2 obrazovka pro exteriér kde na ni nebude svítit slunce postačí 5500cd/m2 pokud, ale na obrazovku bude svítit slunce je nutné mít alespoň 7000cd/m2. No jo jenže jak poznáte, že bude mít obrazovka opravdu psané parametry?  Jednoduše….nijak… a to je to čeho prodejci zneužívají. Je to jako s benzínem natankujete špatný a subjektivně si řeknete, že to auto hůř jede jenže prodejce na čerpačce má všechna osvědčení a říká, že je vše v pořádku a že to auto jede dobře….Proto vybírejte a kupujte tam kde věříte, že Vás neoklamou. Ptejte se na reference, ale na ty opravdové a spojte se kontaktní osobou, ať si můžete vše ověřit. Určitě to stojí za to.
Svítivost se opět dá teoreticky vyšroubovat u obrazovek do závratných výšin, ale pak je tu problém s životností a barevnou stabilitou. Vždy si zjistěte s jakým řazením čipů a LED obrazovka pracuje toto Vám napoví jestli je údaj o svítivosti reálný ( čím méně LED na čip tím vyšší svítivost)

Pohledová vzdálenost

Opět subjektivní údaj v praxi lze říci, že rozestup reálných pixelů odpovídá pohledové vzdálenosti minimální a celková plocha obrazovky násobená deseti pohledové vzdálenosti maximální. Virtuální rozlišení je pak zhruba o čtvrtinu lepší než reálné rozlišení (P20 virtuál bude mít pohledovou vzdálenost 15 metrů). SMD obrazovka pak bude mít pohledovou vzdálenost podobnou virtuální technologii.
Výrazné odlišení od těchto parametrů opět nepůsobí důvěryhodně.

TriCo obrazovky

TriCo obrazovky jsou obrazovky prověřené časem. TriCo obrazovky jsou českou značkou, která prodělala několik let vývoje a testování svých produktů v oblasti LED zobrazovačů. Jejich vývoj, programování, sestavení a servis probíhá v České republice a nemá cenu zastírat, že obrazovky jsou vyráběny v továrně v Číně, proč taky? Je to možnost jak k Vám dostat kvalitní produkty s českou podporou za přijatelné ceny. Ano můžete sehnat i levnější obrazovku ale……  Zkušenosti si nelze koupit. Přes desetiletí získávané know-how je dnes zárukou pro naše zákazníky. Zárukou toho, že získávají sofistikované systémy skvělé  kvality s rozumnou cenou.

TriCo obrazovky se vyrábějí jako modulární řešení v různých velikostech a rozlišeních díky tomu dokážeme vyrobit téměř jakýkoliv rozměr a tvar obrazovky. LED zobrazovačům získáváte také ovládací software, který splňuje široké nároky uživatelů.

K provozu TriCo obrazovek se používá řídící PC nebo tzv. Video procesor pomocí něhož přetvoříte velkoplošnou LED obrazovku v „klasickou“ televizi s mnoha analogovými a digitálními vstupy

Propojení počítače s TriCo obrazovkou je opravdu jednoduché k jeho realizaci je možné použít UTP kabel CAT5 (nebo vyšší) a to až do 100metrů vzdálenosti počítače. Pokud je nutné použít větší vzdálenost je možné použít optický kabel. Řešení optického kabelu je vhodné i v případě nebezpečí úderu blesku a následného přenesení výboje do ovládacího PC (dochází tak ke galvanickému oddělení obrazovky a řízení).

TriCo obrazovky lze díky internetu ovládat z jakéhokoliv místa na světě a to včetně několika obrazovek z jednoho místa.

Více o TriCo obrazovkách

Velké jako billboard, pohyblivé jako film, aktuální jako denní tisk to jsou TriCo obrazovky. Umístněte obrazovku na exponované či jinak zajímavé místo a díky brilantním barvám, které vyniknou i za jasného dne přitáhne obrazovka pohledy tisíce lidí. To co na zobrazovači "poběží" určujete jen vy. Ať už živé video, videoklipy, fotografie nebo cokoliv co lze vyjádřit obrazem či textem nevyjímaje, předpověď počasí, aktuální čas či zprávy.
Velké společenské akce - jsou vyhledávány velkým počtem lidí, ale ne každý si na takovéto akci najde to nejlepší místo pro pozorování aktuálního dění. A právě zde pomáhají LED zobrazovače, ať už ve sportu, na koncertech nebo výstavních akcích ukázat každému návštěvníkovi každý detail.
Živé video na led zobrazovačích - hlavně při sportovních akcích od fotbalu až po hokej, přes motosport až po vodní sporty všude tam přináší LED zobrazovače dynamiku a zábavu. Divákům neunikne žádný detail a tak v podstatě každý z nich sedí v první řadě. Živá videa lze pak jednoduše prokládat informacemi či reklamními spoty sponzorů což výrazně zvyšuje atraktivitu a zisk, každé akce.

Interiérové obrazovky  - velikost, barevnost a atraktivita - všude tam kde klasické zobrazovače jako jsou projektory či televizní monitory technicky či v obrazové velikosti zaostávají tam se stávají LED zobrazovače nepostradatelnými. Fantazii se meze zde nekladou.

TriCo software

Každý program může být v softwaru tvořenou z více jak desítky funkcí od přehrávání souborů přes zobrazování, textů časomíry či teploty. Na ovládacím počítači běží vždy kontrolní okno, které zobrazuje stejný obraz jako LED  obrazovka. Software podporuje až 99 podsekcí kdy v jednu chvíli může běžet všech 99 sekcí. To znamená, že Váš počítač může ovládat až 99 LEDobrazovek nebo částí zároveň. V každé podsekci může běžet jiná operace a být zobrazována jiná informace.

Co všechno lze přehrávat:

Dokumenty (txt), Office dokumenty (doc,rtf,xls), soubory HTM HEML a MHT, Obrázky a fotografie (bmp,jpg,gif,pcxwmf,ico), Mediální soubory (avi,mpg,mpeg,wmv,asf), Video CD soubory (dat), Flashové soubory (swf), Real player soubory (rm), Rychlé informační zprávy, Možnost zobrazení libovolných pozadí včetně obrázků, Možnost vytvoření playlistů řízených časem, Zobrazení aktuálního času (digitálně nebo analogově), Časovače (s přičítáním nebo odčítáním), Zobrazení hracího skóre, Databázová okna ( Access nebo ODVC), Prezentace z Power pointu, Přímé přehrávání DVD a VCD, Video a audio TV, snímání okna jiného softwaru jako je Jackpot či WWW stránka.

TriCo obrazovka - technologie

Celá obrazovka, a je teď jedno jestli interiérová, exteriérová, mantinel či multimediální kostka, je vyráběna ze základních stavebních LED modulů, tyto moduly jsou většinou o velikosti 16 x 8 nebo 16 x 16 pixelů, jejich rozměr pak definuje rozestup jednotlivých pixelů a stává se tak minimálním rozměrem pro skládání obrazovky. Tyto moduly jsou potom zasazovány do segmentů. Jednotlivé segmenty (kabinety) obrazovky jsou vyráběny z hliníkového nebo železného plechu - opatřené povrchovou úpravou, toto řešení je obvyklé zejména pro venkovní a vnitřní obrazovky odolné proti povětrnostním a mechanickým vlivům. Hodí se zejména pro pevné instalace nebo rentalové obrazovky. Celé kabinety (většinou o velikosti zhruba 1m2) poté tvoří celkovou obrazovku, která se instaluje na připravený nosný rám (konstrukci).

TriCo služby, servis a záruka

  • Montáž obrazovky na připravený montážní rám je ZDARMA a to včetně vzájemného propojení silových a datových kabelů dle stavební připravenosti.
  • Naprogramování a zaškolení obsluhy ZDARMA
  • Dohled nad obrazovkou a vzdálená kontrola ze servisního centra ZDARMA
  • Možnost výroby montážního rámu a jeho následná instalace
  • Řešení na klíč (klient si pouze zajišťuje potřebná povolení)
  • Na všechny TriCo obrazovky se vztahuje záruka minimálně 24 měsíců a je možné ji prodloužit až na 60 měsíců.
  • Veškeré servisní práce probíhají v České republice – ne nic tedy nečekáte.
  • Zákazník obdrží také sadu náhradních dílů pro možnost drobných oprav svépomocí.
  • Servis v místě obrazovky do  48 hodin.
  • Pozáruční servis samozřejmostí.

ZASLAT DOTAZ


TriCo systems s.r.o.
TriCo systems s.r.o.
Klírova 1919
148 00 Praha 4

GSM: +420 606 223 224
GSM: +420 777 855 543
GSM: +420 608 033 041

frantisek@reklamniobrazovka.cz
info@reklamniobrazovka.cz

Technická podpora:
KASUME.cz